Італійська кухня
Коли я в них гостив — у величезному кам’яному середньовічному замку — то постійно плутав цих юних прекрасних італійок — струнких та рівненьких, мов молоді зелені паростки спаржі. Дійсно, вони були ідентичні, як дві краплі води, і носили однакові… Вибачте, я сказав «дві краплі»? Ні-ні, мій язик помилився. Я хотів сказати «три краплі», бо вони — трійнята, а також справжні монозиготні близнюки.
Тож на чому я зупинився? Ах, так, на спаржі. Отже, Фрітатта, Брускетта й Дорадо. І це не лише назви традиційних блюд італійської кухні із дуже смачним та корисним згаданим овочем, а ще й імена тих дівчат. Авжеж, чого тільки не зустрінеш у нашому шаленому світі! Особливо, коли батьки — кухарі.
Трійнята мали кучеряве темно-русяве волосся середньої довжини, носили однакові джинси типу кльош разом із джинсовими жилетками та ніколи не використовували декоративну косметику. У них не було приватних несхожих речей і навіть особистих кімнат, втім, здавалося, ніби їх усе влаштовувало, ніби вони жили так свідомо.
Спочатку я подумав, що дівчата навмисне знущаються з мене, аби я зовсім серед них заплутався, як це люблять робити всі близнюки. Однак виявилося, що вони й самі вже давно невпевнені, хто з них хто. Достатньо було якось одній невдало пожартувати, підмінивши в аеропорту всі їхні паспорти, чого, до речі, ніхто з прикордонників не помітив — і все! Їхнє життя перетворилося на суцільний безлад! Попервах сестер це лякало, але пізніше вони почали сприймати ситуацію, наче дослідницький експеримент. Складно сказати, вдався він чи ні з наукової точки зору, проте згодом дівчата просто покинули всі спроби відрізнити одна одну та благополучно із цим змирилися, залишивши собі тільки своє триєдине прізвище та найсмачніші у світі італійські блюда — Фрітатту, Брускетту й Дорадо, як сонце, світло і тепло.